Hudläkarna i Linköping

ZO Skin Health

Improscar Stick


Improscar Stick är ett silikonstift för effektiv behandling av färska ärr efter operationer, brännskador eller andra skador på huden. Silikonbehandling är ett erkänt effektivt sätt att behandla ärr. Läkningen blir bättre genom att den hårda kollagenbildningen mjukas upp och minskar och fukt/syrebalansen optimeras. Detta sker genom att silikonet i Improscar Stick delvis “andas” det vill säga tillåter syre att passera genom samtidigt som oönskad fukt hålls utanför. Improscar Stick bidrar också till att ärrvävnaden bättre växer ihop med den friska huden runt ärret vilket ger huden ett naturligt, mjukt och jämnt utseende. Silikon bleker också ärrvävnaden och minskar klåda och andra obehag vid läkningen.

Improscar Stick finns i två versioner utan solskydd (Improscar Stick) och med solskydd (Improscar Stick 50). Improscar Stick 50 är världens första vattenfasta silikonstift med solskyddsfaktor 50. Solskyddsfaktorn är viktig på ärr som exponeras för ljus då soljuset kan göra ärret mera framträdande. Versionen utan solskydd används på hudytor som inte exponeras för solljus.

Improscar Stick kan användas på många typer av ärr inklusive hypertrofiska ärr och keloider.

Improscar Stick är en medicinteknisk produkt med CE-märkning inom Europa och registrering hos FDA för försäljning i USA.

Frågor?

Kontakta oss om du är vill veta mer eller osäker på hur du skall använda produkterna.