Hudläkarna i Linköping

NEOSTRATA

NEOSTRATA

Hudvård från världsledande hudvårdsforskare

NEOSTRATAs grundare är två välkända dermatologer, professorerna dr Eugene van Scott och dr Ruey Yu. NEOSTRATA bedriver en mycket aktiv forskning inom dermatologi och har mer än 120 patent. Dr Scott och Dr Yu var de första som fick det amerikanska hudläkarsällskapet nyinstiftade pris för sina enastående forskningsinsatser. Redan för 50 år sedan upptäckte de fruktsyrornas positiva effekter på huden.

NEOSTRATAs produkter har en skonsamt peelande effekt som stimulerar cellnybildning, ökad och förbättrad funktion av hudens bindväv och elasticitet (kollagen och elastin). De har också en unik vattenbindande förmåga vilket ger en intensiv återfuktning av huden. Dessa effekter som visats i många vetenskapliga studier innebär att NEOSTRATA:

 • minskar fina linjer och rynkor
 • minskar acne, fet och ”oren” hy
 • lindrar rosacea
 • lindrar torr hud och eksem
 • bleker ytliga pigmentförändringar (solfläckar, melasma)
 • och mycket mer

  NEOSTRATA innebär professionell medicinsk hudvård som skräddarsys för dina behov. Förutom hudvårdsprodukter för ansikte och kropp erbjuder NEOSTRATA också medicinsk kemisk peeling som kan göras som ansiktsbehandling men också på dekolletage, handryggar och på andra delar av kroppen. Peelingbehandlingen förbättrar och stärker huden och ökar effekten av NEOSTRATAs hudvårdsprodukter.

  NEOSTRATA produkter finns i ett stort antal utföranden som passar alla hudtyper och åldrar. De är testade och rekommenderas av dermatologer. Produkterna är inte testade på djur.

  De viktigaste ingredienserna i NEOSTRATAs produkter är:

  AHA (alfahydroxysyra), kallas också glykolsyra och utvinns ur sockerrör
  Exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar, minskar porstorlek, minskar linjer och rynkor, förbättrar kollagenstrukturen dvs ger en fastare hud.

  PHA (polyhydroxysyra), kallas också glukonolakton och är en vidareutveckling av AHA
  Tolereras även av mycket känslig hud, verksam antiaging ingrediens, stärker hudens barriärfunktion, bidrar till att över tid minska hudens känslighet mot irriterande ämnen och minskar rodnader

  Laktobionisk syra, är en bionisk PHA och en vidareutvecklingar av AHA
  Förhindrar och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor, minskar ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud, motverkar nedbrytning av kollagenet i huden det vill säga rynkor och slapp hud. Är en naturlig fuktbindare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär.

  Neoglukosamin, en patenterad teknik som bygger på aminosocker
  Skonsam exfoliering, gynnar nybildningen av hudceller, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande, exfolierar hyperpigmenterade fläckar och acne, är en byggsten i hyaluronsyra

  Aminofil
  Ett revolutionerande och patenterat aminosyrederivat med volymgivande effekt som verkar direkt i hudens stödjande matris.

  Retinol (A-vitamin)
  Retinol är den hudvårdsingrediens med kraftfull effekt och är en så kallad cellkommunicerande ingrediens. Det innebär att den kan få en åldrad hudcell att agera som en ung och frisk hudcell. Genom att retinol stimulerar produktionen av kollagen och elastin bidrar den till en mer spänstig och mjuk hud vilket i sin tur gör rynkor mindre framträdande.

  Retinol ökar också hudens cellförnyelse vilket innebär minskning av solskador (ojämn pigmentering) i huden. Retinol reglerar också hudens talgproduktion och motverkar därmed orenheter, pormaskar och tillstoppningar.

   

Frågor ?

Boka tid för en kostnadsfri konsultation där vi berättar mer om produkter och behandlingar. Du får också ett skräddarsytt hudvårdsprotokoll utifrån dina förutsättningar.