Hudläkarna i Linköping

Vetenskapen bakom NEOSTRATA

Vetenskapen bakom NEOSTRATA hudvårdsprodukter

Grunden till NEOSTRATAs fantastiska hudvård lades redan på 1970-talet då banbrytande forskning ledde fram till kunskapen om fruktsyrors goda egenskaper på huden. Denna kunskap är grunden för modern avancerad hudvård.

Fruktsyrorna kallas för alfahydroxysyror = AHA (Alpha Hydroxi Acid) vilket är det namn som vanligtvis används. Fruktsyror är naturliga ofarliga syror som finns bl a i frukt och grönsaker. Exempel på AHA är sockersyra, citronsyra, mjölksyra. Många vetenskapliga artiklar finns publicerade där van Scott och Yu med flera visat vilka goda effekter AHA har, såsom att normalisera hornhuden, förbättra hudens elasticitet (= minska rynkor), stimulera kollagenproduktionen, bleka pigmentfläckar och återställa hudens barriärfunktion. NEOSTRATA licensierar rätten att använda AHA till många kända företag som till exempel L`Oréal, Elisabeth Arden, MD-Formulation etc. I NEOSTRATAs egna produkter är dock AHA mer effektivt genom ett patenterat system för att transportera in AHA i huden vilket innebär att man kan använda högre koncentrationer (= mer effekt) med mindre irritation.

NEOSTRATA har i sin forskning vidareutvecklat AHA-syrorna till polyhydroxysyror (PHA) och bionicsyror och patenterat rätten att använda dessa i hudvårdsprodukter. PHA och bionicsyrorna är unika för NEOSTRATA produkter. De har alla AHA:s positiva egenskaper men är inte irriterande eftersom syrorna frisätts långsammare i huden och de har också en mycket hög återfuktande effekt. Det innebär att de även kan användas av personer som har eksem, rosacea eller annan lättirriterad och känslig hud.

NEOSTRATA har en fortsatt hög takt i sin forskning och har på senare tid forskat fram flera nya ämnen och nya teknologier. De viktigaste är Neoglukosamin och Aminofil. Neoglukosamin och Aminofil är unika för NEOSTRATA och finns inte hos någon annan producent.

Glukosamin finns naturligt i kroppen och är en av byggstenarna i bildandet av bl.a hyaluronsyra. Det används i flera olika läkemedel och används bland annat vid behandling av olika ledbesvär. Neoglukosamin har av NEOSTRATA optimerats för att kunna användas i hudvårdsprodukter. Det har unika egenskaper och har bevisats ha många olika antiåldrande effekter på huden. Det har god exfolierande förmåga vilket ger huden bättre lyster och stimulerar till cellförnyelse. Neoglukosamin ökar fukten i huden och har en mycket påtagligt stimulerande effekt på kollagen- och hyaluronsyrebildningen i huden.

Sammantaget gör dessa egenskaper att Neoglukosamin minskar linjer och rynkor i ansiktet, jämnar ut pigmentrubbningar (genom att ingripa i själva bildandet av pigmentet), förbättrar hudens struktur, elasticitet och ger en fylligare hud. Det förbättrar också acnebenägen hud utan att huden blir irriterad.

Framför allt finns Neoglukosamin i Skin Active serien som är en av marknadens bästa antiagingserier. Det finns också i vissa acneprodukter och i Enlighten serien.

I Enlightenserien kombinerar NEOSTRATA Neoglukosamin med Maltobionicsyra (en PHA) och ett blekande ämne (derivat från gurkmeja) som i vetenskapliga studier visats ha lika god effekt som hydrokinon. Hydrokinon är det traditionellt mest använda ämnet för hudblekning men som också kan vara toxiskt och ibland ge upphov till helt vita fläckar.

NEOSTRATA har genom sin forskning lyckats ”förpacka” retinol (A-vitamin) på ett sådant sätt att en hög koncentration kan användas med minimal irritation av huden. Detta innebär en mycket god anti aging effekt med liten risk för irritation. NEOSTRATA-produkterna med retinol är kraftfulla anti aging produkter som bygger upp hudmatrisen för att lyfta och öka fasthet, minska ojämn pigmentering och jämna ut fina linjer rynkor från insidan och ut.

NEOSTRATAs aktiva ämnen kan med fördel kombineras med varandra och på så vis kan hudvården skräddarsys för var och ens behov. Man har i många vetenskapliga studier visat synergieffekter, det vill säga att ämnena genom att hjälpa varandra förstärker var och ens effekt.

NEOSTRATAs hudvård är mycket väl dokumenterad vetenskapligt med dussintals publicerade studier (i flera fall banbrytande) i mycket välrenommerade dermatologiska tidskrifter.

NEOSTRATA använder även flera andra ämnen med känd god effekt, till exempel retinol (A-vitamin), C-vitamin, extrakt av stamceller från ett Schweiziskt äpple som stimulerar hudens egna stamceller, granatäppleextrakt, extrakt av grönt te och andra antioxidanter.

Frågor?

För att boka tid för kostnadsfri konsultation och information eller om du är osäker på hur du skall använda produkterna se under Kontakt.