Hudläkarna i Linköping

NEOSTRATA Peelingbehandling

Medicinsk kemisk peeling - NEOSTRATA Pro System

 • Förutom hudvårdsprodukter består NEOSTRATA-programmet av en serie medicinska kemiska peelingbehandlingar – NESOTRATA Pro System. Medicinsk kemisk peeling innebär förenklat att de döda hudcellerna i det yttersta hudlagret avlägsnas. När de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller, fina linjer blir mindre framträdande, ojämn pigmentering jämnas till, hudstrukturen förbättras och eventuell acne reduceras. Även hudbarriären stärks.

  I stort sett hel kroppen kan behandlas men vanligast är att behandla ansiktet, hals, dekolletage, handryggar och vid acne även bröst och rygg. Behandlingen kan användas på de flesta hudtyper inklusive känslig hud.

  Samtliga NEOSTRATA Pro System peelingar minskar fina linjer och rynkor, jämnar till pigmenteringen och ger huden bättre lyster. Behandlingen är ett utmärkt sätt att underhålla sina hud och minska/fördröja ålderstecken men är också lämplig för att minska solskador på till exempel på bröst och hals.

  Peeling eller exfoliering av huden är en av grundpelarna i hudvård. Regelbunden exfoliering gör huden ren, mjuk och ger den ny lyster. Dessutom förnyas huden och blir starkare. Exfoliering är också A och O för en hud med tendens till acne för att minimera tillstoppningar, överskott av död hud och talg. 
 •  
 • Regelbunden peelingbehandling gör följande för din hud
 • Motverka och minimera fina linjer och rynkor.
  Hjälpa vid akne, fet och oren hud.
  Hjälpa vid rosacea.
  Minimera pigmentförändringar.
  Hjälpa vid torr hud.
  Hjälpa vid seborroiskt eksem.
  Minimera mörka ringar runt ögonen.


 • Behandlingen innebär förenklat att de döda hudcellerna i det yttersta hudlagret avlägsnas. Att peela eller exfoliera betyder just att skala eller fjälla av. När de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller.

  NEOSTRATA Pro System peelingar kompletterar och ökar effekten av de NEOSTRATA-produkter du använder hemma.

  Medicinsk peeling med NEOSTRATA Pro System anpassas för ändamålet
  anti-aging (kan kombineras med IPL/laser)
  acnebehandling (acneärr kan behandlas med IPL/laser)
  minskning av pigment (kan kombineras med IPL/laser)
  stärkning av hudbarriären och mera lyster

 • Samtliga NEOSTRATA Pro System peelingar minskar fina linjer och rynkor, jämnar till pigmenteringen och ger huden bättre lyster. Behandlingen är även lämplig på solskadad hud på till exempel på bröst och hals.

  Vid acne används en peeling baserad på mandel som öppnar upp porerna vilket minskar inflammationerna och renar på djupet samtidigt som huden jämnas till.

  För minskning av pigment används speciella hjälpämnen som ger NEOSTRATA Pro System peeling en extra effekt på ojämn pigmentering.

  Vid peeling av händer (handryggen) reduceras åldersfläckar och huden får ny lyster, jämnhet och mjukhet.

  NEOSTRATA Pro System erbjuder två olika huvudtyper av peelingbehandlingar:                                              Glykolsyra (AHA)
  Retinol (A-vitamin)
 • Båda typerna syftar till en normalisering av huden genom stimulans till ökad cellbildning, ökad kollagenbildning, förbättrad elasticitet (= minska rynkor och fina linjer), utjämning av pigmentfläckar och återställande av hudens barriärfunktion. Man skräddarsyr behandlingen utifrån önskad effekt.

  Innan den första behandlingen är det fördelaktigt om du under ett par veckor förberett huden genom att använda NEOSTRATAs hudvårdsprodukter.

  NEOSTRATA erbjuder också produkter för hemmapeeling som kan användas som komplement till de peelingbehandlingar du gör hos oss på kliniken.

  Glykolsyrapeeling
  Glykolsyrapeeling (AHA) med NEOSTRATA Pro System innebär i motsats till medicinska peelingar med fenol, triklorättiksyra eller salicylsyra en mer kontrollerad och skonsammare metod då AHA både är närande och fysiologisk för huden. NEOSTRATA Pro System glykolsyrapeeling skiljer sig från andra AHA-behandlingar genom att man arbetar med så kallade fria syror vilket både innebär en ökad effekt av behandlingen och en unik möjlighet till kontroll eftersom man lätt kan avbryta behandlingen då det är lämpligt.

  Behandlingen kan när som helst avbrytas genom neutralisering av syran vilket gör behandlingen mycket säker.

  Glykolsyrabehandlingen går till så att man efter professionell rengöring applicerar AHA-lösningen. Lösningen får verka i några minuter innan man neutraliserar den. Efter avtorkning applicerar man en avpassad efterbehandling på huden. Efter behandlingen kan huden den närmaste dagen/dagarna vara något torr och rodnad.

  För bästa resultat rekommenderas en seriebehandling med fyra behandlingar med en månads mellanrum. Efter en seriebehandling kan man upprätthålla effekten med hjälp av underhållsbehandling varannan månad.

  Retinolpeeling
  Retinolpeeling (A-vitamin) med NEOSTRATA Pro System är en unik kombination av retinol och NEOSTRATAs volymgivande Aminofil. Peelingen förbättrar hudens struktur och spänst, minimerar linjer och rynkor samt jämnar ut hudtonen. Behandlingen är extra fördelaktig vid akne och orenheter men är också en högeffektiv anti aging behandling.

  Retinolpeeling innebär att man efter professionell rengöring påför retinol-Aminofilkombinationen. Lösningen få verka i upp till åtta timmar innan den hemma tvättas av med enbart vatten. Efter 2-4 dagar börjar effekten märkas och de döda hudcellerna faller av. Processen pågår upp till en vecka och huden kan kännas lite spänd och stram under tiden. Under processen behandlar du huden med NEOSTRATAs milda PHA-produkter och du kan sedan återgå till din vanliga hudvårdsrutin.

  För bästa resultat rekommenderas seriebehandling med sex-åtta veckors mellanrum. Det går också utmärkt att varva AHA och retinolpeeling.

Frågor?

För att boka tid för kostnadsfri konsultation och information eller om du är osäker på hur du skall använda produkterna se under Kontakt.