Hudläkarna i Linköping

Behandling med fettfrysning

Fettfrysning från Hudläkarna i Linköping
– ett alternativ till fettsugning

Fettfrysning (kryolipolys) är en beprövad metod för att permanent reducera fett utan några kirurgiska ingrepp. Med fettfrysning kan vi bryta ned fettcellerna på naturlig väg (apoptos) utan risk för skada på kringliggande vävnader. Denna behandling lämpar sig för ”svårtränade områden” på kroppen som exempelvis kärlekshandtagen, ridbyxlår, mage, höfter m.m. Fettfrysning är alltså ingen generell viktminskningsmetod utan används för att effektivt reducera fettdepåer och skulpturera kroppen.

Resultat börjar synas redan några veckor efter första behandlingen. Slutgiltigt resultat uppnås efter 3-6 månader.

Kryolipolys är en beprövad teknik med många vetenskapliga studier bakom sig. Snabba resultat har gjort denna behandling till en succé runt om i världen. Flera miljoner behandlingar har genomförts. Vi använder världsledande precisionsutrustning med hög noggrannhet.

Fettfrysning kan resultatmässigt jämföras med fettsugning. Därför väljer många nu fettfrysning då denna metod inte kräver kirurgiska ingrepp.

Före- och efterbilder

Nedan kan du se några exempelbilder på resultat efter 1-4 behandlingar.

Fettfrysning kärlekshandtag

Fettfrysning mage

Fettfrysning lår

Behandlingsområden

 • Kärlekshandtagen
 • Ridbyxlår
 • Mage
 • Höfter
 • Överarmar
 • Lår (insida, utsida, baksida)

Frågor och svar om fettfrysning

Studier påvisar en genomsnittlig minskning på 20% av fettcellerna redan efter två månader. Rekommenderad kur är 1 - 4 behandlingar med 6 - 8 veckors mellanrum. Slutgiltigt resultat uppnås efter 3-6 månader.

Själva behandlingen tar en timma plus för och efterbehandling – totalt 90 minuter.

Du känner en vakuumeffekt när hud och fett sugs in i behandlingshandstycket. Först känns det ofta kallt i det behandlade området men det brukar avta ganska snabbt. Efter behandlingen får du massage för att mjuka upp det behandlade området. Huden är ofta lätt röd och bedövad men det minskar snabbt och återgår till det normala. Ibland kan en viss stramhet och en lätt stickande uppstå liksom blåmärken som kan finnas kvar några dagar efter behandlingen.

Följande sjukdomar och tillstånd utesluter fettfrysning:

 • Gravid/ammande
 • Raynauds sjukdom
 • Nyopererad (1år)
 • Hepatit C
 • Stark känslighet mot kyla
 • Blödarsjuka
 • Hjärt/kärlsjukdomar

Över 90 % av de behandlade patienterna uppnår minst 20% reducering av fettcellerna men resultatet varierar mellan olika patienter varför ett visst resultat inte kan garanteras.

Vid fettfrysning dör fettcellerna och utsöndras via lymfsystemet. Detta är en helt naturlig process som pågår i våra kroppar hela tiden. Kroppen nybildar normalt inte fettceller. Befintliga fettceller kan dock bli större med tiden om man har en obalanserad diet. Efter fettfrysning är det betydligt lättare att behålla den kroppsform du vill ha genom att fettcellerna är färre.

Fördelen är att fettfrysning är en fettreduceringsmetod utan kirurgi det vill säga helt utan narkos eller lokalbedövning. Det behövs heller ingen efterbehandling mer än att dricka vatten (8 glas per dag) och lätt motion (30 minuter per dag) under behandlingsperioden. För ett bestående resultat är det viktigt med en balanserad diet. Du kan gå tillbaka till arbetet direkt efter behandlingen.