Hudläkarna i Linköping

Laser  och  IPL

Laserbehandlingar

Hos Hudläkarna erbjuder vi behandling med IPL och olika typer av lasrar. Med laser och IPL kan man bland annat göra följande:

Hos oss genomförs behandlingen av hudläkare, legitimerad sjuksköterska eller erfaren sjukvårdspersonal med specialutbildning.

Fractional laser

Starlux 1540 fractional laser använder ljus med våglängden 1540 nanometer. Lasern alstrar en energipuls som värmer upp vattnet i huden och då ”kokar” omgivande kollagen vilket leder till avsedd effekt. Varje energipuls ger 120 mikrohål ner i läderhuden och koagulerar kollagenet i vart och ett av dem.

IPL

IPL är en förkortning för Intensivt Pulsat Ljus. Metoden bygger på att ljus med högt energiinnehåll via ett prisma leds in i huden. Ljusets energi absorberas av målorganet som kan vara antingen pigment eller kärl, varvid en värmereaktion leder till önskad effekt. Vi använder en högeffektiv IPL-apparat från Starlux.

YAG laser

Starlux 1064 YAG laser är en mycket effektiv laser för att behandla ytliga kärl och kärlkvastar på benen. En laserpuls sänder ut ljus som har en helt specifik våglängd och energimängd som absorberas i blodkärlen. Ljuset omvandlas till värmeutveckling i kärlen medan huden runt om inte skadas.